keskiviikko 28. tammikuuta 2015

Arctic Snowhotel

Nyt tulee pitkä kuvapainotteinen postaus!
Matkustin viime viikonloppuna Antin kanssa Rovaniemen Sinettään Arctic Snowhoteliin. Hommasin reissun Antille joululahjaks!! Hotelli, jossa yövyttiin, oli siis rakennettu lumesta ja jäästä! How cool is that! Olin myös varannut lumisaunan ja illallisen kodassa yms. Mut kuvat kertoo enemmän :)


Matkustettiin junalla Porista Oulaisiin (oltiin siellä eka yö sukuloimassa) ja meikäläisen matka yhteen suuntaan makso yli 80e!! Kauhee hinta, kun en enää omista opiskelijakorttia :/ En muuten jaksanu muokata tän postauksen kuvia, kun niissä on jo valmiiks aika hyvä valaistus. Mut huomasin, että ottaessa kasvoista kuvia, kamera itse jotenkin blurraa naamaa :D


Mut tässä on lumihotellin edusta. Hotellin sisälämpötila pysyi 0 ja -5 asteen välillä, kun ulkona oli n. -16 astetta. Tossa vieressä pilkottaa lumikartanon kulma. Sieltä löytyi respa, vessat, saunatilat ja suuri sali, jossa järjestetään ruokailuja, aamupala jne. Eli ulkona pakkasessa ei tarvinnut olla koko ajan :D Lisäksi lumihotellin yhteyteen oli rakennettu sisätila, johon sai matkatavarat lukolliseen kaappiin.


Tästä lumihotelli alkaa! Saatiin opastettu kierros hotellissa, jossa meille kerrottiin mm. hotellin rakennusprosessista. Hotelli rakennetaan siis joka vuosi uudestaan ja joka vuosi se näyttää erilaiselta! Jää saadaan vieressä olevasta Lehtojärvestä sen jäätyessä, ja lumitykkien ja isojen muottien avulla saadaan rakennettua hotelli.


Hotelli on täynnä led-valoja ja spotteja valaisemassa muuten pilkkopimeää hotellia, koska ikkunoita siellä ei ole. Mutta pimeää siellä ei ollut! Yhtä väriloistoa minne ikinä menikin!


Tässä on kuva yhdestä hotellin sviitistä. Jokainen sviitti on erilainen! Meitä kehotettiin kiertelemään vapaasti ja ottamaan kuvia joka huoneesta. Tein työtä käskettyä! :D Ammattilaiset olivat tehneet jääveistokset, ja seinillä näkyvät lumitaideteokset olivat opiskelijoiden käsialaa.

Huoneiden oviaukot oli peitetty verholla, jonka sai vedettyä kiinni, ja verhon eteen sai Do not disturb-kyltin, mikäli halusi olla huoneessaan rauhassa esim. nukkuessa.


Toinen sviitti. Sänkyjen vieressä oli valokatkaisimet, joista sai huoneen valot kätevästi sammutettua, kun halusi nukkumaan.


Tässä sviitissä oli aivan ihana takka ja tuolit! Takan ´tulen´ loi tietenkin punaiset led-valot :D


Joutsensänky! :D


Tämän sviitin sänkyyn johti portaat!


Tää on mun lemppari sviitti!! Sängyt eri korkeuksilla ja ylimmästä sängystä pääsee alas myös liukumäkeä pitkin! Lapsi sisälläni heräsi ja kävin pari kertaa laskemassa tuolla XD Aivan upea huone!


Tämä oli vähän aikuismaisempi sviitti, seinillä tanssahteli vähäpukeiset naiset ja huoneesta löytyi mm. pelikortteja ja noppia :D


Lumpeenkukka seinää koristamassa.


Tää oli meidän huone, perus standardihuone, jossa on sänky ja yöpöytä. Yö nukuttiin lämpimässä makuupussissa :)



Lumihotellista löytyy myös jääkappeli, jossa voi järjestää vihkimistilaisuuden papin kanssa tai ilman. Yksi pariskunta oli kuulemma edellisenä päivänä viettäny tuolla häitään :)


Hotellissa oli myös kolme jääravintolan salia, jossa järjestetään ruokailuja. Pöytiin oli kiinnitetty puulaudat, jotta kuumat ruokalautaset eivät sulata jääpöytiä :D Kuka tunnistaa seinää koristavat marjat? Aika hienosti tehty mielestäni :)





Käytävällä jammaileva karhu johdattaa ihmiset kohti jääbaaria!


Jääbaari on mun mielestä upein paikka hotellissa! Se oli rakennettu jäädyttämällä vettä valtavan ilmapallon päälle ja kasaamalla sitten lunta ympärille! Musiikki pauhas kovalla niinku baarissa kuuluukin ja äänentoisto oli ihan mahtava, mutta ääni ei kantautunu muihin tiloihin. Niin hyvin lumi eristää ääntä.


Poron talja pitää pyllyn lämpimänä!



Jääbaarissa oli tarjolla shotteja ja ne tietenkin nautittiin jäälaseista! :D Ja älkää pelätkö, huulet ei jäätyny kiinni lasiin :D


Illallinen syötiin kodassa; alkuruokana sienikeittoa, pääruokana loimutettua lohta, ja jälkiruokana uuniomena-jälkkäriä!


Illallisen jälkeen mentiin lumisaunaan! Siis saunaan, joka on myös rakennettu lumesta ja jäästä. Siellä sain kuumat ja kosteat, höyryiset löylyt, niin höyryiset, ettei vieruskaveria nähny! :D Olin myös varannu meille paljun, jossa rentouduttiin lämpimässä vedessä ulkona keskellä pakkasta! Harmi vaan, ettei sinä iltana näkyny revontulia :( Lopuksi käytiin vielä ihan tavallisessa saunassa, jossa sielläkin tuli niiin hyvät löylyt! Ruokailun ja saunomisen jälkeen oli hyvin raukea olo ja oli ihana mennä nukkumaan :)


Aamulla meidät herätettiin kahdeksalta ja saatiin kuumat juomat sänkyyn :) Sieltä sitten mentiin aamupalalle kartanon puolelle ja päätettiin lähteä lumikenkäilemään! Se ei maksanut mitään, kun mentiin ihan vaan kahdestaan ilman ohjaajaa.


Aurinko alkoi nousta ja lähdettiin matkaan!


Lumikenkäiltiin Lehtojärven halki ja metsässä :)


Lumihotellilla asusti myös Nasse-poro, jota käytiin parikin kertaa paijaamassa :-) Sillä oli hiukan huono päivä, raukka oli katkaissu osan sarvistaan edellisenä iltana, kun oli kolistellu niitä kuljetusautossa :(


Lumihotelliin on tänä talvena rakennettu tälläset uudet lasikattoiset iglut! Niissä on mukava katsella tähtitaivasta ja revontulia. Lisäksi niissä on pienet kylpyhuoneet. Tälläseen haluan ens vuonna yöksi :D


Tän reissun aikana käytiin myös Rovaniemen keskustassa. Käytiin shoppailemassa ja syömässä ja tsekattiin Ounasvaaran laskettelurinne. Siellä oli ihanat näkymät ja paaaljon lunta! :)

Matka oli onnistunut ja haluun ens vuonnakin käydä lumihotellissa katsomassa miltä se seuraavaksi näyttää! Siellähän ei ole pakko yöpyä, tekemistä ja nähtävää löytyy jos haluaa tehdä pelkän päiväreissunkin :)

Ei kommentteja: